Het is een bekend fenomeen; wacht af wat het weer doet en geef je bij de juiste voorspelling op voor een lekker stukje peddelen.
Dat gold niet voor de diehards die zich op zondag 17 maart bij het clubhuis verzamelden om de maandtocht, een rondje Nieuwkoop, mee te varen. Onderweg naar de club stromende regen, je afvragend of je dit nu echt voor je plezier gaat doen… Eenmaal bij het clubgebouw was het droog, werd er niet meer over het weer gesproken en was iedereen druk met boten opladen en omkleden. Stipt 10 uur vertrokken we richting Noorden.

Afladen en instapklaar maken ging snel en met een groep van 6 kajakkers, onder wie een verrassingsaanmelder – Fokko (niet opgeven, gewoon komen) en uitzwaaier Jan (hij was te laat aangezien niemand hem verteld had dat het tijdstip dat we in onze aankondiging hanteren het tijdstip van vertrek en niet het tijdstip van verzamelen is). Overigens hadden we Jan nog aangeboden te wachten, maar hij stond erop dat we gewoon zouden vertrekken.

Eenmaal op het water werd duidelijk dat de wind weliswaar sinds zaterdag was afgezwakt, maar nog steeds behoorlijk was. Het blijft een gebied waar je goed bekend moet zijn en je je anders het best aan de aangegeven routes kan houden. Ook onze tochtleider Maarten kwam daar snel achter. Aardig te zien dat Aat en Theo, min of meer vergroeid met dit gebied, weten dat de rest verkeerd vaart, en dus gewoon wachten tot we terugkeren.

Onze eerste pauzeplek aan de Meesloot werd door Theo meteen benut om zijn Kelly Kettle tevoorschijn te toveren en de groep te trakteren op glühwein. Overigens werden we hier ook door een eerste buitje overvallen.

Snel verder ploeteren tegen de wind in richting Meije. Een stukje in zuidwestelijke richting en weer terug via de gaatjes van Apeldoorn richting Meesloot. De tweede pauzeplek in de bekende bocht van de Meesloot. Het laatste stuk van de tocht konden we lekker wind mee peddelen. Niet al te laat, ik meen rond drieën, waren we terug bij onze auto’s. Ook nu weer hadden de thuisblijvers ongelijk. Het was een heerlijke peddeltocht in een pracht gebied.