Op 13 april is KiKaRow begonnen met een landelijke sponsortocht, die in 14 weekenden 1400 km gaat roeien met het doel 500.000 euro te gaan ophalen voor de behandeling van kinderkanker. De start vond plaats bij Michiel de Ruyter in Uithoorn en de eerste etappe kwam langs de Roeivereniging Alphen. Wij hebben met zijn zessen meegevaren tot de Alphense Brug.

Het was best koud, niet veel boven nul graden, minder dan de 20 graden van een week eerder of een week later, maar de zon scheen.

Alles was tot op de minuut door de roeivereniging gepland. Maar de boten waren in de sluis (tussen de Amstel en het Aarkanaal) aardig vertraagd.

Een mooi gezicht de sluis gefotografeerd door een drone. Behalve de roeiboten lagen er ook kano’s van Michiel de Ruyter (een roei- en kanovereniging)

Wethouder Schotanus in gesprek met Willemien Agterof (voorzitter van de roeivereniging) en Jan Hordijk. Ondertussen waren de roeiboten en kano’s naar onze locaties onderweg.

Toch wel mooi zo’n roeiboot van boven.

Omdat de aankomst wat vertraagd was hebben we koffie gedronken bij de buren.

The Vin, een zeeroeiboot, die 1400 km gaat varen, komt aan.

Wij wachten, flink ingepakt, al op het water.

En nog een foto van boven: daar krijg ik niet genoeg van.

Het is een hele organisatie, met auto’s volgboten enz. Wil je nog iets weten van KiKarow kijk dan hier

Afsluitend nog het filmpje vanuit de drone: de lange versie (een minuut of 4) en daaronder de verkorte versie.

Hier het laatste stuk waar je ook “ons” ziet varen. Ons lukt alleen op een computerscherm. Op een mobiel zijn we wel erg klein.