Net terug van de fietsvakantie besluit ik gelijk maar weer aan de kanoconditie/kanogevoel  te werken. En het is mooi weer. Informatie over de korte tocht staat niet op de site. Dus spannend (of het door gaat/lang of kort/saai of spannend).

Bij de club aangekomen zie ik de bus van Theo al staan en die is druk met het groen rond het clubgebouw bezig. Nou, dan wordt het bij voorbaat al niet saai.
Theo heeft weinig tijd, de gehele dag is volgepland met verjaardagsvisites. Tsja, als je uit een groot gezin komt….. Dus hij wil in Boskoop rondpeddelen. Om 10 uur komt Harald ook nog langs. Snel nog een kano op het dak en weg.


We peddelen door de sloten van Boskoop en Theo weet genoeg te vertellen over de alles wat groeit en bloeit langs de kant, als ook de kwekers. 1 van de kwekers komt tijdens de koffiestop nog even vertellen dat wij op zijn land zitten. Een geamuseerd gesprek ontstaat, over het landeigendom, sloot-eigendom, en de grillen van de gemeente Boskoop. Hij als grootlandbezitter van 50 hectare kan het weten, en dat geloven we ook graag.

Afijn, op de terugweg gaan we door al het groen (en kroos) weer terug naar de parkeerplaats. Je ziet Theo vlotjes zijn weg vinden door alle slootjes . Het is weer een lekkere na-vakantie-start van de tweede helft van het seizoen.
groeten Fokko Dam