Zaterdag 18 december willen we eens lekker los gaan rond het kanohuis met een paar stevige klussen.

In het voorjaar hebben we al een paar keer een beroep op jullie gedaan en met succes. Het tegelwerk rondom ons gebouw is stevig aangepakt. Er is veel zand aangebracht en vervolgens netjes dicht getegeld en zuinig als we zijn met de oude tegels. Dat was nog niet zo makkelijk want de diktes verschilden nogal en ze waren ook niet allemaal herbruikbaar. Toch lukte dat allemaal prima, met dank aan de inzet van flink wat leden.

Ophalen terrein en afwerken trailerstalling.
Zaterdag de 18e willen we het terrein achter het kanohuis ophalen met betongranulaat en de vloer van de trailerstalling ook egaliseren en verdichten. Dat gaat deels met een tractor gebeuren maar er zit ook veel handwerk omheen, egaliseren, harken etc.

En dat is nog niet alles want er zijn ook andere klussen die we die dag willen doen. Het tegelpad naar het bruggetje  gaan we ook van granulaat en steenslag maken. Dat zal veel toekomstig onderhoud schelen en het blijft dan ook met karretjes een goed begaanbaar pad. Alle tegels mogen er uit en die
gaan we gedeeltelijk in de loods gebruiken voor het ophogen van de stellingen.

Ook een deel van het zand wat er onder zit gaan we er uit graven en gebruiken in de loods. Dan kan er granulaat in aangebracht worden en ten slotte gaat er net als op de rest van het opgehoogde terrein wat steenslag op. Dan ontstaat een verharding die hetzelfde is als onze weg op het terrein
en de parkeerplaats. Het ophogen van de stelling gaan we begin volgend jaar doen.

Kleine klusjes
Er zijn ook nog wat groene klussen die dag te doen, de wilgen langs het Parkeerterrein kunnen geknot worden, de border bij het terras mag aangevuld worden met grond die we nog hebben liggen en we kunnen ook nog rommel uit de loods halen zodat e.e.a. representatiever wordt en de loods beter bruikbaar.

Glühwein en oliebollen toe
Het idee is om met een kampvuur te eindigen waarbij we oliebollen (ter plekke gebakken) en Glühwein of warme chocolademelk serveren. Dat zal rond 15:00 uur zijn. Dat alles in de buitenlucht en we rekenen op jullie medewerking als het om Corona gaat. Houdt afstand, gebruik als dat niet kan een mondkapje, je bent gevaccineerd en beter nog je hebt vrijdag even een zelftest gedaan. Laten we geen risico’s nemen denk vooral aan anderen zoals bijv. de ouderen die nog geen boosterprik hebben.

Deeltijd werken
Je hoeft echt niet de hele tijd er te zijn al kom je maar een uurtje helpen, deeltijd klussers zijn ook meer dan welkom. Aanmoedigen mag maar liefst niet in grote getalen.

Geef wel even op of je komt werken dat mag in de peddelafspraken app. of aparte app naar Mieke of mij of mailtje naar een van ons beiden dan weten we op hoeveel oliebollen we kunnen rekenen.

Koffie wordt buiten geserveerd en lunch zorg je zelf voor. We beginnen om 09:00 uur rond 16:00 uur gaan de laatsten weg.

Groeten en tot zaterdag misschien.

Mieke Wolthuizen en Wim Dieho,
(dit is en gezamenlijke activiteit van de Tuingroep en de Bouwcommissie).