Barcommissie jaarverslag 2018

terug naar agenda  

Er zijn in 2018 weer veel activiteiten geweest, waarbij de barcommissie actief is geweest. Zo is er onder meer rondje Venen gehouden vanuit de AKV en heeft Jelle het Groene Hart toernooi georganiseerd die in de kom werd gehouden.

De nieuwjaarsreceptie trok weer ongeveer 30 deelnemers en we werden door Ria en Mieke verrast met glans, glitter en goudkleurige confetti, die een mooi effect gaf in onze kantine. Voor herhaling vatbaar!.

Ook de traditionele stamppot tocht werd goed bezocht evenals de bbq.

Albert heeft een checklist gemaakt van punten in de kantine, waarop elke bardienst moet worden gecontroleerd, zoals de temperatuur in de koelkasten. Deze lijst wordt elke bardienst nagelopen en afgevinkt.

We namen dit jaar afscheid van barvrouw Marjan. Na jarenlang actief lid van AKV te zijn geweest, zijn Marjan en Richard overgestapt naar de Goudse Peddel, waar veel meer activiteiten voor open kano’s  zijn. We danken Marjan (en Richard die ook altijd present was) voor alle bardiensten. 

De prijzen van de artikelen zijn in 2018 niet aangepast. Ook het assortiment is ongewijzigd gebleven.

Naast de barmedewerkers hebben ook de schoonmaakteams het clubgebouw elke keer weer volgens schema schoongemaakt. Vanwege het kleine aantal schoonmaakvrijwilligers, wordt er maar eenmaal per drie weken schoongemaakt. Voor een clubhuis als het onze, dat frequent wordt gebruikt, is deze frequentie eigenlijk te laag. Meld je daarom aan als vrijwilliger, dan kunnen we het clubhuis wellicht weer eenmaal per twee weken schoonmaken.

In de loop van het jaar zijn er (kleine) veranderingen doorgevoerd in de kantine. De boxen zijn vernieuwd (de oude waren zo versleten dat het een wonder was dat er nog geluid uit kwam). De ouderwetse tv aan de rechterkant van de zithoek is weggegooid en vervangen door een hoekzetel. Het kastje staat nu aan de linkerkant en in het kastje is een nieuwe dvd-speler geplaatst met een kleine LED monitor en geluidsboxen. Als je dvd wil kijken, schuif je het kastje naar het midden, en open je de deurtjes. Vanaf de stoelen in de zithoek kun je kijken. Is niet heel geweldig maar gezien het weinig gebruik van de tv alleszins acceptabel.

Verder zijn we afgestapt van het rigoureus aanpassen van de verlichting, in plaats daarvan doen we in kleine stapjes aanpassingen. Zo hebben we boven de bar enkele lampen neergezet die met afstandsbediening kunnen worden geregeld. Ook achter de boxen staan lampen. Deze geven indirecte verlichting en omdat je ze individueel aan- en uit kan zetten, kun je heel goed de verlichting in de kantine aanpassen aan de sfeer. Op deze manier voorkomen we grote (mis)uitgaven voor verlichting. Als de verlichting naar ons zin is, zullen we ook de bedrading beter wegwerken en een goede handleiding bij de afstandsbediening leggen.

terug naar agenda