Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zeetrektocht

zaterdag, 9 september 2023 - 08:00 - zaterdag, 16 september 2023 - 17:00

De zeetrektocht voert ons dit jaar naar Halligen.
Halligen is een groep eilanden en schiereilanden in het noordelijkste deel van de Duitse Wadden, net ten zuiden van Sylt.
Hoewel het gebied deel uit maakt van de wadden, heeft het gebied een heel ander karakter dan de wadden zoals wij ze kennen. De wadden worden gevormd door een reeks eilanden, beginnend bij Texel en eindigend bij het Duitse Wangerooge, die keurig als een lint langs de kust liggen. Dat maakt de eb- en vloedbewegingen over het algemeen goed voorspelbaar.
De Halligen vormen echter geen lint, maar een archipel. Dat betekent dat de stroming als gevolg van het getij veel gevarieerder is dan op de wadden en dat stelt hoge eisen aan de tochtplanning.
We maken in principe een trektocht van 6 dagen, met soms een verblijf van meerdere nachten op 1 plek. Kamperen kan beperkt op campings en op bivakplekken. Mogelijkheden om onderweg eten te kopen zijn ook beperkt, evenals de beschikbaarheid van water.
Dit is een trektocht voor mensen met ervaring in het maken trektochten op zee. Bovendien is voldoende en recente grootwaterervaring een vereiste.
Vooraf wordt een oefenmiddag of avond georganiseerd waarin o.a. reddingen worden geperfectioneerd. Deelname hieraan is verplicht.

Gegevens

Begin:
zaterdag, 9 september 2023 - 08:00
Einde:
zaterdag, 16 september 2023 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Organisator

Maarten Blasse