Kanopolo verslag 2019

Afgelopen jaar is ons kanopoloteam wederom lekker actief bezig geweest. Zo hebben we meegedaan met een aantal toernooien, veel bekendheid geniet het ‘Amsterdam Open” in Uithoorn.

In 2019 speelde hier 56 teams in het laatste weekend van mei, samen met de Ronde Venen hebben wij hier ook aan meegedaan.

De spelers komen vanuit Denemarken tot en met Japan. Er worden op 6 velden tegelijk gespeeld, kortom een spektakel om te zien en professioneel georganiseerd.

Op 12 mei hebben wij zelf voor het tweede achtereenvolgende jaar ‘Het Groene Hart’ toernooi georganiseerd. Jelle is de kartrekker hiervan met afsluitend een gezellige BBQ

Het bijzondere aan dit toernooi is dat de gasten zich niet per team opgeven maar individueel waarna wij teams maken aan de hand van de inschrijvingen. Zo krijg je een bonte verzameling van teams met verrassende uitslagen.

En een paar weken later was daar weer het ‘Rijnland’ toernooi in Leiderdorp, kortom in de zomerperiode wordt er veel gespeeld en veel geoefend.

Ook de trainingen worden wekelijks goed bezocht. Met vaak een achttal spelers en gelukkig durven de dames het ook weer aan.

De zwembadtrainingen in de winterperiode worden ook goed bezocht waarbij we ook gastteams uitnodigen. Uitgenodigd als gastteam hebben we de Ronde Venen, Waterwolf, Rijnland en ook Levitas is een keer geweest.

Er wordt hard gewerkt aan een goed plan om het kanopolo meer op de kaart te zetten en hiervoor nieuwe leden of reeds bestaande leden enthousiast te maken.

Het blijft een mooie sport wat ook landelijk steeds meer bekendheid geniet, zo was bij Amsterdam open in Uithoorn het afgelopen jaar het jeugdjournaal aanwezig om er een uitzending aan te wijden

Dit biedt perspectieven

Het Kanopoloteam