Polocommissie verslag 2018

terug naar agenda  

Afgelopen jaar is de kanopologroep lekker actief bezig geweest. Zo hebben we meegedaan met een aantal toernooien, te weten het Rijnlandtoernooi en het Windhappertoernooi. Daarnaast hebben enkele spelers meegespeeld in de landelijke competitie in het team van KVDRV uit Mijdrecht.

In juni hebben we onder leiding van Jelle een eigen toernooi georganiseerd. Dit is goed bezocht door spelers uit het hele land. Het mooiste is dat oud-speler Anton Mensch na het bezoeken van het toernooi de smaak weer te pakken kreeg en weer mee ging doen!

Maar ook de trainingen werden wekelijks goed bezocht. Natuurlijk is het niet altijd volle bak geweest maar vaak lagen er toch een man of 6 à 8 op het water. Ook de zwembadtrainingen worden goed bezocht en met de bezoekende teams (KVDRV, Rijnland, Levitas) hebben we leuke potjes kunnen spelen.

Er is ook een aandachtspuntje: De leeftijdsopbouw van het team weerspiegelt die van de rest van de club, de meeste spelers zijn al wat ouder. Dat is niet erg maar als we in de toekomst willen kunnen blijven poloën zullen we meer jongere spelers moeten werven.

Binnen de vereniging zijn er al plannen en acties om meer jeugd te kunnen bereiken. Voor het kanopolo willen we hier bij aansluiten en voor jeugd instructie en training gaan bieden. Om de jeugd aan te kunnen werven zal er een begin gemaakt moeten worden met kinderen van leden, de dochter van Femke heeft bijvoorbeeld interesse. Van daaruit zullen we vriendjes/vriendinnetjes moeten werven. Dit gaat tijd en inspanning vergen maar het is noodzakelijk om kanopolo in de toekomst te kunnen blijven bieden.

terug naar agenda