Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bollentocht

zondag, 16 april 2023 - 09:00 - 17:00

De tocht voert door de bollenvelden om en door Sassenheim, via sloten met weinig tot geen overige vaartuigen. De meeste sloten in de bollenstreek hebben onverharde kanten die niet al te hoog zijn. Optimaal van de kleurenzee genieten doe je vanuit een canadese kano. Vanuit een kajak kan ook, maar dan zit je wat lager en kun je niet over de velden heen kijken.

We varen vlak langs ruine Teylingen, die je helaas niet vanaf het water kan bezoeken. We houden een lunch pauze en 1 of 2 koffiestops, voor glühwein wordt gezorgd

Begin- en eindpunten zijn in het centrum van Sassenheim. De afstand tussen begin- en eindpunt is ongeveer 150 meter. Als het druk is in het centrum, kan het lastig zijn om je auto bij het eindpunt neer te zetten, dus neem je kanokarretje mee, zodat je de kano naar de auto kunt rijden als dat nodig is.

De tocht afstand is ongeveer 13km. We kunnen de tocht verlengen door uitstapjes door doodlopende sloten te maken, als daar bloemen in bloei staan. De AKV reiskostenregeling is van toepassing.

Gegevens

Datum:
zondag, 16 april 2023
Tijd:
09:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Kanohuis

Organisator

Ries de Graaf