Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Grensmaas en Roer

zaterdag, 22 juni 2019 - 08:00 - zondag, 23 juni 2019 - 20:00

In het weekend van 22 en 23 juni 2019 gaan we 2 rivieren in Limburg bevaren. Op zaterdag de Grensmaas en op zondag de Roer.

De Grensmaas vormt de natuurlijke grens tussen Belgisch en Nederlands Limburg. Deze ongestuwde rivier volgt nog steeds haar oorspronkelijke bedding. Samen met de uiterwaarden een uniek landschapselement met mooie meanders en een perfecte plek om te kanoën.

Beginpunt van ons avontuur op de Grensmaas is , vlakbij Maastricht bij Borgharen, net na de stuw. Het eindpunt bij het pontje van Berg naar Meeswijk, ongeveer 24 km verder.

Van Borgharen vaar je op je gemak langs een natuurreservaat naar Uikhoven (ongeveer 11 km). Van Uikhoven tot Meeswijk (13 km) is het meest spannende traject. Hier passeren we verschillende stroomversnellingen. Het is eventueel mogelijk om door te varen naar Roosteren (12 km). Op dit traject is de Grensmaas vrij rustig, maar dan wordt de afstand te lang (36 km).

Hoe lang we er over doen, is sterk afhankelijk van de hoeveelheid water in de Maas, maar reken op minimaal 5 uur van Borgharen tot de pont.

De Roer is een zijrivier van de Maas, ontspringt in de Hoge Venen in de Belgische Ardennen en stroomt door de Duitse Roereifel richting Nederland. De lengte bedraagt ongeveer 165 km waarvan ca. 22 km is gelegen op Nederlands grondgebied. In Nederland heeft de Roer haar meanderend karakter behouden. Daardoor zijn er overal steilranden, slibafzettingen en grind- en zandbanken te zien.

Je mag uitsluitend met vergunning varen en van 1 juni tot 1 oktober. We hebben vergunning voor 10 boten voor de afvaart van 10 uur op zondag 23 juni 2019. We gaan bij Vlodrop te water en hopen enige tijd later zonder kleerscheuren uit te komen bij de brug van de Andersonweg in Roermond.

Of we kunnen varen hangt af van de hoeveelheid water. Te veel water is niet goed, te weinig ook niet. Er is dus een kansje dat we de tocht niet kunnen varen.

We overnachten op een camping in de buurt van Vlodrop.

Als er voldoende belangstelling is, vertrekken we al op vrijdag naar de camping.

LET OP: op de Roer is een reddingsvest verplicht en je moet je kunnen legitimeren! Verder kunnen er maximaal 10 boten meevaren

Wil je mee, geef je dan op via onderstaand formulier:

Gegevens

Begin:
zaterdag, 22 juni 2019 - 08:00
Einde:
zondag, 23 juni 2019 - 20:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kanohuis

Organisator

Ries de Graaf