Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Herfstkleuren in Wassenaar

zondag, 1 november 2020 - 12:00 - 17:00

herftkleuren in Wassenaar

Wie Wassenaar zegt denkt niet meteen aan kanoën. Toch kun je overal door Wassenaar varen op Rijnlands boezempeil, desnoods vanaf de Oude Rijn tot bijna aan het beroemde ‘kasteel-hotel Oud-Wassenaar’, waar dat peil ophoudt.

Op 1 november kunnen we prachtige kleuren verwachten, dus neem een camera mee, zie de foto’s. We varen drie insteekroutes vanaf ons startpunt bij de Scouting de Paauw, want een echt rondje varen is er niet bij. Eerst varen we langs het Rijnlands Lyceum richting N44 door onverwachte modderslootjes, om uit te komen bij de unieke ijskelder tussen de hoge beuken pal achter de N44. Daarna maken we een rondje aan de duinenkant, langs villa’s, ambassades en boomrijke bemoste oevers. Tenslotte een rondje richting het raadhuis, gesticht als buitenplaats in 1556, in de 19e eeuw het paleis van prins Frederik, via een vijver waar de villabewoners vreemd opkijken als je langs hun veilig gewaande achtertuin peddelt. Ooit, na een tocht met Peddelpraat, plaatste een ambassade borden met ‘verboden toegang’ langs hun slotgracht (!).

Deze tocht is voor iedereen geschikt (behalve voor Canadezen), ook voor combi-kano’s. We starten op de hoek van de Paauwlaan met de Wassenaarse Watering (tik Google Maps Scouting de Paauw). N.B.: De Paauwlaan kun je niet op vanaf de N44, dus moet je eerder afslaan bij de stoplichten N44/Rozenweg, en rij via de Deijlerweg naar de Prinsenweg en Paauwlaan. Parkeren in de berm mag.

De afstand is niet groot, de tocht duurt circa 3 uur. Meld je hieronder aan.

Gegevens

Datum:
zondag, 1 november 2020
Tijd:
12:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisatoren

Evert Groeneveld
Martin Kroon